Livsforsikring -
hvad handler det om

Livsforsikring - Hvad handler det om?


Hvad er livsforsikring? Du har en interesse i at købe livsforsikring, det er derfor, du læser denne artikel, og du vil gerne vide, hvordan det virkelig fungerer. Der er mange typer livsforsikring, og jeg vil give dig en kort forklaring på, hvordan hver enkelt fungerer.


Faldende livsforsikring

Faldende livsforsikring er meget populær blandt husejere og realkreditselskaber. Boligejerne vil gerne vide, at realkreditlånet er betalt af, hvis de skulle dø i utide, og realkreditselskabet ønsker at være sikret, at de får tilbagebetalt de lånte penge til boligejeren. Det pålydende beløb for disse forsikringer falder på en ensartet måde hvert år, efterhånden som den skyldige saldo på realkreditlånet falder, og præmien forbliver på niveau. Dette er en meget billig livsforsikring.


Stigende præmie livsforsikring

Dette er i første omgang den billigste livsforsikring, du kan købe. Dødsfaldsydelsen forbliver på niveau i hele varigheden, men præmierne stiger hvert år, og som følge heraf kan dette vise sig at være den dyreste livsforsikring, du kan købe. Hvis du skulle købe denne police, ville det være klogt at konvertere til en niveauplan så hurtigt som muligt.


5 års niveau periodeforsikring

Det pålydende beløb for denne police forbliver uændret i hele 5-årsperioden, og det samme gør præmien. Ved dødsfald udbetales det pålydende beløb enten i et engangsbeløb eller i form af en indkomst. Hvis du har et kortsigtet behov for livsforsikring, som at dække et banklån, så kan dette være planen for dig.


10 års livsforsikring

Ligesom den 5-årige livsforsikring kan den 10-årige livsforsikring bruges til at dække et banklån, men den kan betydeligt mere. Den kan bruges til familiebeskyttelse og et utal af andre behov. Det pålydende beløb for policen forbliver på niveau i løbet af varigheden, og det samme gør præmien. Nogle selskaber giver dig mulighed for at fortsætte forsikringen efter 10 år med en stigning i præmien.


20 års livsforsikring

Den 20-årige livsforsikringspolice er nok den mest populære af livsforsikringer. Dødsfaldsydelsen forbliver på niveau i hele varigheden, og i nogle tilfælde gør præmien det samme. Hos nogle selskaber stiger præmierne dog efter de første 10 år for at afspejle omkostningerne ved den ekstra risiko, som forsikringsselskabet er udsat for, efterhånden som den forsikrede bliver ældre. Alt i alt er 20-tår livsforsikringspolice ret billig og udfører det arbejde, den er beregnet til.


I modsætning til hel livsforsikring, universel livsforsikring eller variabel livsforsikring, har livsforsikring ikke kontantværdier eller tjener udbytte. Der er dog en ret ny type livsforsikringspolice, kaldet en tilbagebetalingspolitik, som returnerer alle dine præmier ved udløbet af løbetiden, hvis du ikke dør. Præmierne er så høje, at det måske ikke er umagen værd at købe denne type forsikring.